Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wel of niet betalen schuld crematie


22 april 2004

Vraag nummer: 3078  (oude nummer: 4247)

Een kennis van ons en daar de broer van is 3 jaar geleden overlden.nou heeft de vrouw van die broer er erg moeilijk mee gehad opdat moment. Dus moest er wel een handtekening komen op het formulier van aannemen.
Dat heeft dus mijn kennis gedaan(de broer van die overleden man).De overleden persoon was niet verzekerd bij een of ander maatschappij,nou heeft zijn vrouw een betalings regeling kunnen treffen voor de betaling van de crematie.Maar naar een paar termijnen te hebben betaald (die vrouw dus) is ze opeens opgehouden met betalen,zodat die kennis van mij al deurwaardes en dergelijke op stoep had staan,kan dat???? mijn vraag is dus wie er voor een uitvaart getekend heeft is die dan ook alatijd verplicht om de crematie te betalen. U moet wel weten dat die vrouw al wel schuld heeft erkend door meerdere malen te betalen. mvrgr.Rmarien

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, de kennis die voor de crematie heeft getekend, is en blijft tegenover de uitvaartondernemer en het crematorium aansprakelijk voor de kosten.
Natuurlijk heeft hij juridisch verhaal bij de vrouw, zijn schoonzus. Maar ja, van een kikker kun je geen veren plukken. Maar hij kan haar wel achter de broek/rok zitten en bijvoorbeeld beslag laten leggen op loon of uitkering.

Het gaat er niet om dat de vrouw wel of niet erkent voor de schulden aansprakelijk te zijn. Dat staat niet ter discussie: het zijn haar schulden. Alleen is de broer de pineut omdat hij het als het ware moet voorschieten als de vrouw/schoonzus niet betaalt.

Zie ook tientallen andere vergelijkbare vragen in de sub-rubriek Kosten uitvaart.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE