Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat te doen bij het overlijden van een moeder die nooit haar twee kinderen heeft verzorgd


26 februari 2018

Vraag nummer: 54001

Wie weet een vreemde vraag .Wat moet je doen als je moeder die je niet heeft opgevoed komt te overlijden. Zij is ook nooit getrouwd geweest en Zij heeft twee kinderen gekregen wij hebben wel haar achternaam maar heeft ons eigenlijk na de geboorte afgestaan .mijn oudere broer heeft zeven jaar van de ene naar het andere gezin gezeten en ik was 6 weken ben toen bij een zuster van haar partner geplaatst die heeft toen ook mijn broer op genomen.en zijn door haar opgevoed maar zijn nooit officieel door haar geadopteerd hoe dit is gegaan geen idee wij stonden wel bij onze pleegmoeder ingeschreven op adres waar zij woonden.onze biologische moeder daar hebben wij eigenlijk nooit geen contact mee gehad mijn broer en ik kennen eigenlijk die hele familie niet.nu de vraag .wij weten dus niets van haar en of ze verzekerd is wel ze is ongeveer 92 jaar. Wat komt er op ons af als ze overlijd moeten wij afstand doen van het erfrecht enz kunnen wij opdraaien voor bepaalde kosten en of schulden geen idee.en als u het antwoord geeft ga het eens vragen aan haar.is het antwoord van ons nee ik ben 59 en mij broer 66 en willen niets met dit persoon te maken hebben.

Antwoord:

Geachte heer,

Dan zou ik me nog geen zorgen maken voordat het zover is. Want de meeste mensen hebben spaargeld of een verzekering. De kans is groot dat uw moeder die ook heeft.

Stel dat het niet zo is, dan hoeft haar uitvaart ook niet per se door u geregeld te worden. Misschien is er andere familie of zijn er andere bekenden van haar die dat regelen. Stel echter dat dit niet zo is en dat de gemeente de uitvaart regelt. Dan loopt u inderdaad het risico dat u voor de kosten op zou moeten draaien. Maar dan krijgt u eerst wel de gelegenheid om op de eenvoudigste manier een uitvaart te regelen. U hoeft daar ook niet bij te zijn. U hoeft het alleen maar te regelen. En ja, ook te betalen. Want de wetgever heeft het zo geregeld dat de belastingbetaler het ook niet hoeft te betalen.

Zie de vele tientallen vragen vragen over de kosten van de uitvaart van een vader of een moeder in de subrubriek 'Kosten uitvaart' en in de subrubriek 'Uitvaart door gemeente'.

Ik wijs ook op de site waar kinderen op zoek kunnen gaan naar de goedkoopste uitvaart. Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE