Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat te doen bij het niet kunnen betalen van de kosten van overleden ouder die te laag was verzekerd


13 oktober 2005

Vraag nummer: 4091  (oude nummer: 6692)

mijn vader is in april dit jaar overleden.hij was blijkt achteraf te laag verzekerd voor 300 euro.de begrafenis was rond de 8000 euro .We zijn met 4 dochter sovergebleven en er hebben er 2 van een minimum uitkering en 2 een baan met kinderen.We hebben dus geen mogelijkheid om de ze rekeking te voldoen.Zijn er misschien manieren waarop wij bijv. aanspraak kunnen maken op kwijtschelding van dit bedrag op hulp bij dit probleem.Bij mijn oudste zus is al beslag gelegd op der spullen omdat we nog niks hebben kunnen betalen.

Graag advies van u bij dit probleem..

vriendelijk dank .

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Hoe lukte het u(w familie) om voor EUR 8.000,- kosten te maken aan de begrafenis? Een gemiddelde begrafenis kost tussen 4.500,- en 5.000,-. Voordat er kosten gemaakt worden lijkt het verstandig om eerst eens te informeren naar de uitkering van een verzekering. Vooraf dus. Een begrafenis is soms ook mogelijk voor 2.500,-.

Ik zou niet weten op wat voor grond er recht of aanspraak bestaat op kwijtschelding van deze kosten. Volgens mij geen. Soms, als iemand langdurig een minimum-uitkering heeft, is in uitzonderlijke gevallen de sociale dienst wel eens bereid om een deeltje als bijzondere bijstand bij te passen. Maar ja, als u het zelf 2 of 3 keer zo duur maakt als wellicht nodig was, denk ik niet dat er veel bereidheid bestaat om wat bij te passen. Maar goed, vragen staat vrij. U en/of uw zussen kunnen het bij de sociale dienst proberen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE