Wat te doen bij een hoog tarief uitvaartondernemer?


17 juli 2007

Vraag nummer: 4880  (oude nummer: 9488)

Het gemiddelde tarief is 1200 euro, mijn begrafenisondernemer van der spek vraagt mij 1984 euro. Wat kan ik hieraan doen. Welke stappen kan ik ondernemen.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik weet niet of het gemiddelde tarief 1.200,- is en of uw uitvaartonderneming met 1.984,- te duur is. Een 'los bedrag' zegt mij niets. De vraag is natuurlijk wat voor dat gemiddelde bedrag en voor het bedrag van uw onderneming geleverd wordt. Het kan heel erg verschillen wat de een onderneming als 'startbedrag' neemt en waarom.

Men moet voor het geven van de opdracht voor een uitvaart altijd een duidelijke en volledige kostenopgave vragen. Goede ondernemingen geven die ook.
En op zich kan het best zo zijn dat de ene ondernemer duurder is dan een ander. Maar je hebt ook zoiets als de kwaliteit van de dienstverlening, goed materiaal, luxe rouwauto etc. wat een prijsverschil kan rechtvaardigen.

Als u meent dat uw onderneming te duur is, moet u van zijn diensten afzien en een ander nemen. Per slot is dat het doel van het vragen van een offerte. Om te kunnen vergelijken en dan voor een ander te kunnen kiezen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >