Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat als mijn vader komt te overlijden.... (vader gedraagt zich als onvolwassen tiener)


16 december 2003

Vraag nummer: 2748  (oude nummer: 3589)

geachte heer
ik zal mijn vraag op zon korte mogelijk manier stellen.
ik een mijn vader hebben nooit een band met elkaar gehaad hij heeft ook nooit naar mij of mijn zus omgekeken en onz laten vallen op jonge leeftijd,nu mijn vraag is gezien mijn vader en zeer onverantwoordelijk man is die gewoongeweg allen maar schulden maakt en niets regelt is dus mijn vraag aLS hij komt te overlijden en hij heeft geen verzekering niets woord ik (dochter) verantwoordelijk gesteeld voor zijn begravenies?
en als het zo is bestaat en manier om daar onderuit te komen ,ben zelf allenstaande moeder en de leven is al zwaar genoeg financieel gezien
en moet niet aan denken om straks met zijn begravenis en schulden te moeten zitten
kan ik hem verplichten (wettelijk) om een begravenies verzekering te nemen? en ook op een van de andere manier ook voor zorgen dat idere mand door hem of uitkering instantie betaalt woordt automaties?
mijn vader zou zon verzekering niet vrijwillieg aansluiten
gezien hij vertoont al jaren de gedraag van een onvolwassen tiener die geen zorgen heeft
kan ik mijzelf beschermen op een van de andere manier dat ik straks niet met zijn schulden en zijn uitvaart komt te staan?
en leen als allenstande moeder is financiel al erg moelijk en met zijn schulden en uitvaart erbij zou ik ten onder kunnen gaan.
en zooiets zou ik graag willen voorkomen.

met vriendelijk groet
alforens
bedankt

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, u kunt verantwoordelijk worden gehouden voor de begrafenis van uw vader. Maar als u het niet kunt betalen en geen andere oplossing weet, kunt u misschien in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.

Het is nooit zo dat de kinderen financieel ten onder kunnen gaan aan de onverantwoordelijkheid van een ouder. U moet alleen niet zelf de begrafenis gaan regelen en zelf geen afspraken met een uitvaartonderneming maken, maar eerst met de Sociale Dienst overleggen. Als u wel zelf alvast dingen gaat regelen, dan gaat u misschien wel bepaalde verplichtingen aan. Dat moet u dus niet doen.

Niemand kan uw vader verplichten om een uitvaartverzekering af te sluiten. Helaas.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE