Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vervelende situatie ontstaan (er blijkt heel kleine polis te zijn)


13 juni 2018

Vraag nummer: 55261

afgelopen vrijdag is een dierbare vriendin overleden aan de gevolgen van kanker. omdat zij niemand heeft die haar verzorgde heb ik die taak op mij genomen en haar bij mij thuis opgevangen. zij heeft mij verzekerd dat zij de uitvaart had geregeld . toch stond ik voor het dillema wie moet ik nu bellen om het lichaam te laten ophalen.
er restte mij niet om gewoon een ondernemer te bellen om haar op te halen en maandag uit te zoeken hoe het nu precies zat.
met behulp van de ondernemer uitgezocht of er een polis was, maar het bleek dat er maar een kleine polis was van 300 euro.
ik ben toen samen met haar naar de gemeente gegaan en gevraagd of zij de crematie zouden kunnen overnemen van mij. Ik kreeg toen te horen dat het niet meer kon. omdat ik opdracht al had gegeven om haar te laten ophalen. wat had ik dan moeten doen. ik kan toch niet het lichaam een heel weekend laten liggen. nu draai ik voor de kosten op en heb ik haar een waardige uitvaart moeten ontnemen . buiten het verdriet dat ik heb om het verlies, maakt deze situatie het nog meer pijnlijker.
ik ga nu bijzondere bijstand aanvragen, maar ik verwacht niet dat ze de kosten volledig zullen betalen. het is zo oneerlijk. kan ik nog iets doen. heb ik nog juridische mogelijkheden.

Antwoord:

Geachte heer,

Gecondoleerd.

Het is vervelend om het te moeten zeggen, maar u hebt deze heel vervelende situatie toch aan u zelf - uw eigen goedheid eigenlijk - te danken.
U bent op de uitlatingen van uw vriendin afgegaan, maar dat was niet verstandig. U had moeten onderzoeken wat precies de situatie was, door naar verzekeringspapieren te vragen en die samen te bekijken.

Het is verstandig om een goedkope crematie of een goedkope begrafenis te regelen. Misschien kan de ondernemer die u in de arm hebt genomen, dat zo regelen. En anders kunt u overstappen naar een andere ondernemer. Ik wijs u op alternatieven zoals budgetbegrafenis of budgetcrematie.
U mag de kosten natuurlijk zo veel mogelijk verhalen op de nalatenschap van de overledene. Daar moet u met de erfgenamen over in overleg treden.

Zie ook: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >