Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vergoeding regelen begrafenis/acties ontstaan door het overlijden van vader


25 maart 2008

Vraag nummer: 5316  (oude nummer: 10515)

Mijn vriend regelt alles omtrent het overlijden van zijn vader, aangezien zijn 2 zussen helemaal geen contact meer met hun vader. Nu heeft mijn schoonvader een aardig vermogen achtergelaten dat dus onder de drie kinderen verdeeld wordt. Mijn vriend vindt dat hij de kosten (en ook de uren) die hij maakt deels in rekening mag brengen omdat hij druk is met alles regelen, huis leegmaken, etc.etc. en hij hier geregeld vrij voor moet nemen, kilometers maken, telefoontjes plegen etc.
Is dit te verantwoorden en zo ja, zijn hier bepaalde normen voor. (het is ook omdat zijn zussen rustig in de bank wachten en zelfs 1 nog ongeduldig vraagt of het al geregeld is en dat we de notaris maar achter de broek moeten ziten).

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, zoals vragen over kosten voor het regelen van de uitvaart en de liquidatie van de nalatenschap, over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.; alleen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE