Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartkosten vader (geen geld, geen verzekering enz.)


15 augustus 2011

Vraag nummer: 25550

Mijn vader is opgenomen in verzorgingstehuis en heeft longkanker,wat nu blijkt heeft hij geen uitvaartverzekering en heeft alleen schulden ,z,n inkomen AOW en klein pensioen gaat bijna op aan CAK hij heeft €200 per mnd te besteden daarvan gaan o,m wasserij etc nog vanaf,wij hebben al financieel bij gesprongen dat houd ook een keer op,van de 5 kinderen heb ik alleen contact met hem,wie regeld en betaald straks de uitvaart?Er is geen geld bij vader te halen alles heeft hij er door gebracht o.m alcohol verslaafd,hij wilde voorheen niets met z,n kinderen te maken hebben,wat zegt de wet in deze.
bvd

Antwoord:

Geachte heer,

De wet regelt dat de kinderen - linksom (zelf) of rechtsom (via de gemeente) - de kosten van de uitvaart van hun ouders moeten betalen.

Zie het antwoord op de vraag 'Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart? in de lijst van Meest gestelde vragen.
Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


In de subrubrieken 'Kosten uitvaart' en 'Uitvaart door gemeente' is uitvoerig(er) antwoord gegeven op ruim honderd dezelfde vragen. Ik ga die allemaal niet herhalen, maar verwijs u er kort naar.

Zie ook:
Zijn kinderen verplicht de uitvaart van hun ouders te betalen?


Ik adviseer u en uw broers en zussen om de uitvaart toch zelf te regelen. Dan houdt u de kosten het best in de hand. Op deze site zijn diverse goedekope opties te vinden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Kunnen nabestaanden een uitvaart bijwonen die door de gemeente wordt geregeld?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE