Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartkosten (elke ondernemer ander tarief?)


3 juni 2011

Vraag nummer: 24708  (oude nummer: 16771)

zijn er vastgestelde bedragen voor de onderdelen van de uitvaart?mag elke uitvaartverzekering zelf de prijzen, zoals rouwauto, opbaren etc. bepalen?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U hebt het over 'uitvaartverzekering'. De uitvaart wordt echter altijd gedaan door een uitvaartonderneming. Soms is het zo dat een uitvaartverzekeraar tevens ook een uitvaartonderneming heeft. Sommige verzekeringen houden in dat men dan gebruik moet maken van de uitvaartonderneming van de verzekeraar, maar dat is niet altijd zo.

Maar nu uw vraag.
Ja, een uitvaartonderneming mag zelf zijn tarieven voor rouwauto, opbaren, gebruik mortuarium e.d. bepalen. De kosten zijn voor een onderneming immers ook verschillend. U kunt zich voorstellen dat de kosten van een oude eenvoudige rouwauto lager zijn dan die van een gloednieuwe luxe auto. Dat de kosten van huisvesting voor de ene ondernemer lager zijn dan voor een ander. Etc. etc.

Men doet er in het algemeen goed aan om van verschillende ondernemers offertes te vragen. Men hoeft niet met de eerste de beste in zee te gaan.
Als u een indruk wilt hebben van gangbare gemiddelde tarieven, kunt u op deze site kijken wat de kosten zoal zijn. http://www.uitvaart.nl/page_41.html
Als een ondernemer hogere kosten offreert, kunt u natuurlijk vragen waarom dat zo is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE