Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaart moeder - verantwoordelijkheid kind buitenland


10 september 2008

Vraag nummer: 5672  (oude nummer: 11249)

L.S.,

Als mijn moeder (in Nederland) te overlijden komt - ik ben enigskind - en niet voor de kosten wil opdraaien, wie komen er dan op de deur kloppen in het land waar ik woon?

Ik heb al jaren ruzie met mijn moeder - geen kontakt meer - maar ben toch haar enigste zoon. Mijn moeder wil zelfs geen verzekering afsluiten en omdat zelf te doen via het buitenland is ook een beetje te 'far fetched'.

Als ik opeens gebeld wordt uit Nederland dat mijn moeder is overleden, wat wordt er dan van mij verwacht? Ik heb nog steeds de Nederlandse nationaliteit. Veranderen mijn verplichtingen als ik van nationaliteit verander?

Mijn moeder gaat vast nog jaren mee maar ik zit toch met die vragen in mijn hoofd. Zij wil graag een begravenis met "the Full Montey", heeft zelf geen verzekering en ik ben verantwoordelijk voor mijn vrouw en 2 kinderen. Ik lees dan een sobere begravenis snel op loopt tot boven de 5000 €. Zo veel geld kan en wil ik niet uitgeven.

Heb ik überhaupt opties?

Met vriendelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte heer,

Of een kind in het buitenland woont maakt geen enkel verschil.
Als niemand hier de uitvaart regelt, doet de gemeente het. En de gemeente mag op grond van de wet de kosten op kinderen verhalen; ook in het buitenland.

Zie de zeer vele vergelijkbare vragen in de rubriek 'Overige onderwerpen' en vervolgens de sub-rubrieken 'Kosten uitvaart' en 'Uitvaart door gemeente'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE