Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitbetaling uitvaartkosten zoon


10 september 2018

Vraag nummer: 56064

Onze zoon is overleden ,heeft 3 minderjarige kinderen , ik als moeder heb de uitvaart geregeld en betaald, 12 dagen na de uitvaart bleek dat er geen testament is, de ex van mijn zoon treed nu namens de kinderen op , en deze weigert ons de redelijke uitvaart kosten te betalen ,wat staat ons nu te doen ,en wat is ons recht in deze.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Gecondoleerd met het verlies van uw zoon.

Ik begrijp uit uw vraag dat uw zoon gescheiden is. Zijn 3 kinderen zijn dan samen zijn erfgenamen. De kosten van de uitvaart behoren betaald te worden uit de nalatenschap van uw zoon, of door de erfgenamen. Daar hebt u zonder meer recht op.

Ik kan van een afstand geen concreet advies in deze kwestie geven. Alleen vertellen hoe het wettelijk in elkaar zit. Dat is eenvoudig. Maar recht hebben en recht krijgen zijn nog geheel verschillende zaken. Dat is niet eenvoudig.

Als u een rechtsbijstandsverzekering hebt kunt u die inschakelen. Als u die niet hebt adviseer ik u om een advocaat in de arm te nemen, die de wettelijk vertegenwoordiger van de kinderen aanspreekt met een duidelijke brief en zonodig met een rechtszaak dreigt.

Het jammere van dit soort zaken is dat als de vertegenwoordiger van de kinderen blijft weigeren, u een probleem hebt. U hebt zonder meer recht op vergoeding, maar een rechtszaak kan aardig in de papieren lopen. En dan bent u het geld in feite ook kwijt. De vraag is of u daar iets mee opschiet. Overleg dit met uw advocaat.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE