Uitbetaling uitvaartkosten uit een nalatenschap


2 oktober 2018

Vraag nummer: 56267

Onze zoon is overleden ,laat 3 minderjarige kinderen achter wij hebben de uitvaartgeregeld met de bijkomende kosten geregeld , na de uitvaart bleek dat er geen testament is , en is de moeder(waar onze zoon van was gescheiden) nu de wettelijke vertegenwoordiger van de kinderen, deze weigert echter de uitvaart kosten aan ons te betalen, in de nalatenschap zit enkele tonnen , wat zijn onze rechten in deze ,en wat staat ons te doen

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Het is een heel duidelijke zaak dat de kosten van de uitvaart uit de nalatenschap betaald moeten worden. Als de erfgenamen minderjarig zijn, moet hun wettelijk vertegenwoordiger zorgen dat dit in orde komt.

Als vriendelijk vragen niet helpt, zit er weinig anders op dan dat u een advocaat in de arm neemt die een brief schrijft en zonodig een vordering bij de rechtbank instelt.

Het is natuurlijk vervelend als het zo moet lopen, maar het is objectief gezien onacceptabel dat u met de kosten blijft zitten.

Zie de vergelijkbare vragen over het verhalen van de uitvaartkosten op de nalatenschap in de subrubriek 'Kosten uitvaart'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >