Schuldsanering


23 september 2008

Vraag nummer: 5694  (oude nummer: 11319)

Mijn moeder van 82 is overleden. Ze zat in de schuldsanering. Ze was niet verzekerd voor haar uitvaart. Is de schuldsanering hiervoor verantwoordelijk, of zijn wij daar verantwoordelijk voor. Onze moeder heeft niets nagelaten. Allen wat oude meubels die naar de stort zijn gegaan. Wij zijn met 7 kinderen.Het lijkt mij dat de schuldsanering haar verzekerd had moeten hebben. Ze hebben immers haar geld beheerd.Met vriendelijke groet. Bert.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik zou niet weten waarom de schuldsanering uw moeder verzekerd zou moeten hebben.
Een persoon van 82 jaar is bovendien niet meer verzekerbaar voor uitvaartkosten. Dat had uw moeder zelf (veel eerder) moeten doen of hadden de kinderen kunnen doen. Iedereen weet een ding zeker: dat hij of zij een keer zal komen te overlijden. En dat een uitvaart een fors bedrag kost.

Als niemand een uitvaart wil regelen of betalen, zal de sociale dienst dat doen. Maar de sociale dienst kan deze kosten op grond van een wettelijke regeling geheel op de kinderen verhalen. Zie andere vragen in de sub-rubrieken 'Kosten uitvaart' en 'Uitvaart door gemeente' in de rubriek 'Overige onderwerpen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn