Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Reactie op vraag 469 (kosten graf Nijkerk)


12 november 2002

Vraag nummer: 1513  (oude nummer: 1874)

Tue, 12 Nov 2002 19:58

Ik weet niet of ik de eigende persoon ben om te reagaren op een vraag en het gegeven antwoord door. Ik ben medewerker begraafplaatsen van de gemeente Nijkerk.
Ik beschik wel over de kennis over de Lokale verordening van de Gemeente nijkerk.
Als het graf uit 1976 stamt van de eerste begraving, is als het goed is de totale rekening in een keer voldaan als afkoopsom. Dit is de huur van het graf voor 50 jaar, de eerste begraving, en het totale onderhoudspakket (verplicht). Dit hout in het minimaal 1x per jaar reinigen van het monument, rechtzetten en leesbaar houden van de tekst. Ook is inbegrepen een bedrag voor het algemeen onderhoud van de begraafplaats.
Dit alles is eenmalig voldaan bij de aanschaf van het graf. De bijzetting in 2000 behoort alleen een rekening te zijn van het bijzetten. Er komen geen extra rekeningen later. Er is dus geen sprake van een abonnement op onderhoud.
Bovendien wil ik vermelden dat graven niet geruimd worden. Ook niet het verlopen van het huurtermijn. Ook de steen blijft staan, mits goede technische staat.

Antwoord:

Geachte heer,

Reacties en opmerkingen zijn altijd welkom.

Overigens stel ik een vraagteken bij het beleid om graven niet te ruimen, ook niet na het verlopen van de huurtermijn. Want waarom zouden mensen dan nog voor een verlenging in Nijkerk betalen? Zo is de gemeente een dief van de eigen portemonnaie en krijg je scheve gezichten van mensen die wél voor een verlenging betalen.

mr W.G.H.M. van der Putten

12 november 2002

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE