Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overleden moeder veel te laag verzekerd


25 april 2008

Vraag nummer: 5378  (oude nummer: 10649)

Geachte heer, mevrouw
Ik ben de opdrachtgever van de begrafenis van mijn moeder die blijkt achteraf veel te laag verzekerd. Ik kan dat bedrag niet ophoesten ik heb nog wel een zus en mijn moeder was gescheiden. Mijn moeder had ook schulden maar daar hebben we verwerping van de erfenis aangevraagd en gekregen. Wat kunnen wij nu het beste doen wat betreft het afhandelen van de begrafenis??
vriendelijke groeten
XX

Antwoord:

Geachte heer,

U bent en blijft als opdrachtgever van de begrafenis verantwoordelijk voor de kosten. Het al dan niet verwerpen van de erfenis maakt geen verschil. Het verwerpen van de erfenis zou voor uw zus wel verschil maken: nu kunt u haar als mede-erfgenaam vragen om de helft te betalen, maar als zij de erfenis verwerpt en niet vrijwillig bijdraagt, blijft u met alle kosten zitten.

Hier is geen pasklare oplossing voor. Ik kan altijd alleen maar iedereen waarschuwen om belangrijke kwesties zoals voldoende dekking van een verzekering van ouders en ook van uzelf (regelmatig) te controleren, zodat dit soort situaties voorkomen kan worden.

Misschien kunt u met de sociale dienst van de gemeente overleggen of er mogelijkheden zijn voor bijzondere bijstand. En het is en blijft natuurlijk logisch dat uw zus en u de 'schade' delen.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Overige onderwerpen' > 'Kosten uitvaart'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE