Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Oom wil dat ik zijn begrafenis regel


16 februari 2009

Vraag nummer: 6186  (oude nummer: 12360)

mijn oom is alleen staand en heeft geen kinderen Nu wil hij dat als hij overlijd dat ik de begravenis regel en alle andere zaken . Er zijn nog meer neven en nichten hoe moet hij dat regelen .

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is het meest verstandig als uw oom een testament maakt bij de notaris en hij u ruime bevoegdheden geeft om alles te regelen. Ook, dat hij in het testament zo nauwkeurig mogelijk laat beschrijven wat zijn wensen zijn, zodat er later zo min mogelijk discussie over kan ontstaan.

Voorkom problemen zoals bijvoorbeeld in vraag 11594: 'Executeur-testamentair? (Risico kosten regelen uitvaart)'en vraag 11455: 'Verantwoordelijk voor de uitvaartkosten? (Regelen uitvaart oude dame; erfgenamen zijn boos)' in de subrubriek Overige onderwerpen > Kosten uitvaart.
Ook een voorbeeld met boze erfgenamen is vraag 11388 in de subrubriek Overige onderwerpen > Vragen van uitvaartondernemers.

Zie in de subrubriek Overige onderwerpen > Kosten uitvaart ook vele andere voorbeelden van problemen. Uw oom en u kunnen ze nu nog voorkomen!

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Zie de vervolgvraag 6192.TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE