Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Onduidelijkheid over financiele positie vader; vooruit regelen?


14 februari 2009

Vraag nummer: 6171  (oude nummer: 12344)

De vader van mijn vriendin ( of dit biologisch juist is is een onduidelijkheid ) heeft kort geleden kontakt gezocht. Na een paar maanden is dit alweer over. Van de huidige vriendin van haar vader hebben wij begrepen dat hij schulden heeft. Wij voorzien een situatie waarbij de kosten van de begrafenis en de rest van de schulden voor rekening van mijn vriendin komen.

Het is niet duidelijk of de vader ook de biologische vader is.

Het is niet duidelijk hoe de schuldenpositie is.

Er is geen kontakt meer met de vader. Heel soms met zijn vriedin.

Hoe is dit te regelen?

Wat is aan te raden.

Bedankt voor uw reaktie.

Antwoord:

Geachte heer,

Er valt niets te regelen. Uw vriendin kan vooruit niets regelen. Dat kan niet en is vaak ook zinloos omdat er in de loop der tijd van alles kan veranderen.

Ik begrijp uit uw verhaal dat hij wel de wettige vader maar misschien niet de biologische vader van uw vriendin is; dat maakt echter geen enkel verschil.

Uw vriendin moet afwachten tot haar vader overlijdt.

Als uw vriendin na het overlijden van haar vader diens uitvaart gaat regelen, neemt ze het risico dat ze verplichtingen aangaat die ze nergens kan verhalen. Als ze dat risico niet kan of wil lopen, moet ze niets regelen.

Uw vriendin is erfgename van haar vader. Als haar vader schulden heeft, kan ze de erfenis verwerpen of onder voorbehoud aanvaarden. Dan loopt ze ook geen risico met de schulden.

Als niemand de uitvaart van de vader regelt, doet de gemeente het. Maar de gemeente kan de kosten op grond van een speciale wettelijke regeling altijd verhalen op de echtgenoot of kinderen van de overledene. Zie de sub-rubriek Overige onderwerpen > Uitvaart door gemeente. Of de vader wel of niet de biologische vader is maakt geen verschil.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE