Oma overleden, ouders betalen uitvaart en de uitvaartpolis staat op naam van kinderen van de overleden vriend van oma


16 december 2008

Vraag nummer: 5998  (oude nummer: 11989)

Mijn oma is onlangs overleden. Nu hebben mijn ouders de uitvaart geregeld. Na het insturen van de uitvaartpolis blijkt dat de polis op naam staat van de overleden vriend van mijn oma. De kinderen van die vriend zijn nu begunstigde. Mijn ouders kennen die kinderen van die overleden vriend niet.
Moeten mijn ouders opdraaien voor de kosten van de uitvaart of kunnen zij de polis direct laten uitkeren aan de uitvaartverzorgers?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat kan ik niet zeggen. Het hangt van de voorwaarden in de betreffende polis af. Bij de een zal het wel kunnen en bij de ander niet.
Maar het zal duidelijk zijn dat ook als de kinderen van die overleden vriend de uitkering krijgen, het geld bestemd is voor de kosten van de uitvaart van uw oma. Uw ouders kunnen hen vriendelijk vragen de polis om te laten zetten of de uitkering te krijgen. Als zij de uitkering niet afstaan, raad iku aan een advocaat te raadplegen.

Het zou verstandig geweest zijn als uw ouders bij leven van uw oma eens met oma samen bekeken hadden hoe alles in elkaar steekt, dan had dit waarschijnlijk voorkomen kunnen worden.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >