Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nicht regelt een enorm grote dure begrafenis


13 juni 2016

Vraag nummer: 46448

mijn hoog bejaarde moeder wordt onder druk gezet door nicht betreffende boedelbeschrijving, Ik ben het enige kind. De boedel kan mij niet zoveel schelen maar nu willen zij een enorm grote begrafenis dus kostend verhogend (heeft moeder nooit gewild) en daar heeft moeder voor getekend. Nogmaals ik ben het enige kind. moeder heeft wel een magere verzekering. Ik wil wel de begrafenis betalen maar niet voor een enorme uitvaart b.v. voor iedere nicht of neef een volgauto enz. Zelf de erfenis wil ik niet want er zijn dingen gebeurt die het daglicht niet verdragen. Wat kan ik doen met de begrafenis want ik ben enig kind. Moet ik aanvaarden dat er een enorme begrafenis wordt geregeld door nicht en ik de kosten betalen?
In afwachting met vriendelijk groet AK

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Van een afstand is het altijd erg moeilijk om een situatie goed te beoordelen. Maar als een nicht de begrafenis regelt met 'uw portemonnaie in haar hand' omdat u er als erfgenaam financieel voor opdraait, doet u er verstandig aan om tijdig actie te ondernemen.

De actie kan bestaan uit een brief aan uw nicht, waarin u schrijft dat u zich zorgen maakt over de omvang van de begrafenis en de kosten die daar mee gemoeid zijn.
U kunt aangeven dat u geen hoger bedrag aan de begrafenis kunt en wilt uitgeven dan een bepaald bedrag. U kunt ook in detail aangeven wat u wel wilt (bijvoorbeeld bloemen voor maximaal 100,- euro op de kist) en wat u niet wilt (volgauto's voor iedere oom of tante etc.). Wees zo precies en nauwkeurig mogelijk, zou ik zeggen.

Ik zou van die brief een kopie maken en die per e-mail sturen.
Maar de originele brief zou ik per aangetekende post naar de nicht sturen, zodat ze niet kan zeggen de mail niet ontvangen te hebben.
Natuurlijk zelf een kopie en het verzendbewijs betalen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE