Nabetalingen *


12 mei 2017

Vraag nummer: 50716

Ik heb geen nazaten, familie, ander die opdrachtgever kan/wil zijn zijn van mijn crematie vanwege eventuele nabetalingen. Kan ik de hele begrafenis van te voren afkopen inclusief het risico van nabetalingen? als dit niet mogelijk is kan ik blijkbaar niet gecremeerd worden en blijf voorgoed boven de grond staan

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, dat kan.

U zou kunnen denken aan het maken van afspraken met een uitvaartverzorger en het deponeren van een bedrag in het Nationaal Depositofonds.
Ik ken uw leeftijd niet, maar stel dat u pas over 30 jaar overlijdt en dat die uitvaartverzorger zijn of haar bedrijf gestaakt heeft, dan kunt u bij het deposito aangeven dat een ander uitvaartbedrijf de uitvaart kan doen. Bij kleine of middelgrote uitvaartondernemingen neemt men vaak geen geld in beheer omdat men niet kan garanderen dat het bedrijf over bijvoorbeeld 20 of 30 jaar (in die vorm) nog bestaat. De deponeren van geld bij een neutrale derde partij is dan verstandig. Het geld moet natuurlijk wel zodanig aangroeien dat het de kostenstijgingen volgt. U moet zelf kunnen aangeven welke uitvaartonderneming u wenst in te schakelen. Dat kan allemaal bij het Nationaal Depositofonds.

Ik zal u een e-mailtje met details sturen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn