Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Meerkosten uitvaart door extra dagen


5 februari 2013

Vraag nummer: 33536

Onze moeder is overleden op vrijdag 21 dec. 2012. Aangezien er een weekend en kerstmis tussen overlijden en cremeren zat, werd zij gecremeerd op vrijdag 28/12.
Er zijn 2 dagen extra doorberekend aan ons. Is dit (dus betalen voor weekend en feestdagen) normaal of hangt dit van de uitvaartonderneming af?
Alvast dank voor uw reactie.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Wat bedoelt u met '2 extra dagen'? De extra kosten van verblijf in een mortuarium? En hoezo extra? Zat er een bepaald aantal dagen in de uitkering of dienstverlening van een verzekering? Of in een bepaald pakket dat de uitvaartonderneming aanbood? Of die kosten terecht zijn, kan je alleen zeggen als je de voorwaarden van die verzekering of dat pakket diensten kent.

In algemene zin is het natuurlijk logisch dat het risico van het door omstandigheden uitlopen van de termijn voor begraven of cremeren voor rekening van de nabestaanden is. Verblijf in een mortuarium, waar het hier vermoedelijk om gaat, is niet kosteloos. Het maakt natuurlijk geen verschil of het gaat om een doordeweekse dag of een zondag of feestdag. Het gebouw moet worden verwarmd, de overledene worden gekoeld, er moet worden gecontroleerd of alles nog goed gaat, misschien moet er nog rouwbezoek worden ontvangen, etc. Iedere uitvaartonderneming zal hier kosten voor in rekening brengen.

Als u meent dat in uw situatie de kosten onjuist of onterecht zijn, kunt u natuurlijk de uitvaartonderneming om een onderbouwing vragen.
Als u het daar niet mee eens bent, kunt u overwegen om een klacht in te dienen bij de Ombudsman uitvaartwezen.
Zie www.KlachteninstituutUitvaartwezen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zoals: Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >