Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten voor Crematie? (kind verantwoordelijk voor kosten crematie vader)


7 mei 2006

Vraag nummer: 4431  (oude nummer: 7953)

Hallo
De Vader van mijn Stiefdochter is overleden.
Zij is 18 jaar en volgt een spw opleiding zonder inkomen. Mijn Vrouw is de Ex Vrouw van de overleden persoon. Die Ouders van overl.pers. wonen in Oostenrijk. Wie moet voor de kosten van ca. 3000 Euro opkomen. Volgens de Uitvaartcentrum moet de Dochter opkomen en als zij geen financieel middelen heeft moet de Moeder opkomen... mijn vraag : Zijn niet de Ouders van overl.pers. verplicht de kosten te overnemen ??? Alvast bedankt

Antwoord:

Geachte heer,

Zoals u in antwoorden op tientalleen vergelijkbare vragen hebt gezien, zijn de erfgenamen de primair verantwoordelijke personen. Dus in eerste instantie de dochter, want de kinderen en de echtgenoot van iemand zijn diens erfgenamen. Als iemand gescheiden is, is de ex-partner geen erfgenaam meer. En als er maar 1 kind is, is die enig erfgenaam en veranwoordelijk.
Als er geen voldoende erfenis is en zij geen vermogen heeft, kan de dochter misschien een beroep doen op de sociale dienst van de gemeente. Ik zou daar maar eens snel mee overleggen.

De ouders van de overledene zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor de kosten. Ook uw vrouw als ex-vrouw niet. Zij zijn namelijk in dit geval geen erfgenaam en hebben ook geen andere wettelijke verplichting om voor de kosten op te komen. Dat heeft een kind wel.

Zie andere vragen in de rubrieken 'Kosten uitvaart' en 'Uitvaart door gemeente'.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE