Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten crematie voor kinderen of echtgenote


4 oktober 2007

Vraag nummer: 4969  (oude nummer: 9753)

De vader van mijn twee kinderen is overleden, uit een vorige relatie had hij ook nog twee kinderen. Deze vier kinderen zijn volgens zijn testament zijn erfgenamen. Zeven maanden voor zijn dood is hij hertrouwd, zijn echtgenote wordt niet genoemd in zijn testament, maar omdat ze in gemeenschap van goederen getrouwd waren bezit zij de helft van zijn bezittingen. Is het niet zo dat bij een huwelijk de langstlevende de kosten van de crematie moet betalen? Zijn rekening is na zijn overlijden gesplitst en alle kosten gaan nu af van de rekening van de erfgenamen (de kinderen.)
Is dit terecht?
Met vriendelijke gr
X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De kosten van de crematie komen ten laste van de nalatenschap ofwel van alle erfgenamen samen. Als de nieuwe echtgenote van de vader van uw kinderen geen erfgename is, maar alleen de kinderen erfgenaam zijn, dienen zij (uit de nalatenschap) de kosten te dragen.

Voor meer informatie over het erfrecht verwijs ik naar vraag 2345 in de lijst van Meest gestelde vragen.

Als de vader van uw kinderen in gemeenschap van goederen getrouwd was, zijn natuurlijk ook de eigendommen van zijn nieuwe echtgenote voor de helft zijn eigendom geworden en nu geërfd door de kinderen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE