Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten begrafenis wanneer in echtscheiding


30 oktober 2007

Vraag nummer: 5018  (oude nummer: 9822)

Een cliente van ons lag in echtscheiding met haar man. Hi j is reeds overleden maar ze zijn nog niet officieel volgens de wet gescheiden. Zij hebben ook twee kinderen onder de 18. Hoe gaat dit met de kosten. Moet de vrouw hier nu voor opdraaien?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, natuurlijk. Maar de term 'er voor opdraaien' geeft een vertekend beeld, want de vrouw heeft niet alleen de lasten maar ook de lusten.

Mevrouw was nog niet gescheiden en is gewoon erfgenaam van haar man, net als de kinderen. De kosten van de uitvaart zijn voor rekening van de nalatenschap, wat betekent dat de erfgenamen zowel niet alleen voor de baten maar ook voor de lasten in aanmerking komen.

Misschien impliceert uw vraag dat de baten in dit geval aan de magere kant zijn; maar ja, daar is in een huwelijk de vrouw even veel verantwoordelijk voor als de man.

Zie de vele vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Kosten uitvaart'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE