Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kinderen hebben geen geld voor de uitvaart van hun vader


19 maart 2016

Vraag nummer: 45599

Ik heb drie kinderen. Waarvan 2 in de schuldsanering en 1 studeert. Nu is hun vader overleden en heeft geen uitvaartverzekering. En zij kunnen niets betalen ivm schuldsanering. Kunnen dus ook geen bijzondere bijstand aanvragen. Hoe gaat zoiets nu verder met de gemeente en worden ze alsnog verplicht om de bedrafenis te betalen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De gemeente kan de uitvaart regelen, maar de kinderen zijn en blijven verantwoordelijk voor de kosten en de gemeente kan die op hen verhalen. Dat ze de kosten wellicht NU niet kunnen betalen betekent nog niet dat ze die NOOIT hoeven te betalen. Hoe de gemeente hier mee omgaat, is de keuze en vrijheid van de gemeente. Die kan ook over een aantal jaren de kosten nog verhalen.

Ik attendeer mensen vaak op de mogelijkheid om toch zelf tegen lage kosten de uitvaart te regelen. Vaak is dat een goedkopere oplossing. Zie mijn antwoorden op vergelijkbare vragen van de afgelopen 2 jaar.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >