Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Dochter van buurvrouw zonder uitvaartverzekering


12 april 2008

Vraag nummer: 5352  (oude nummer: 10616)

Mijn vraag is als volgt: mijn buurvrouw heeft een dochter die dodelijk ziek is (kanker) ze heeft waarschijnlijk nog 4 maand te leven maar maximaal 6 maand. ze heeft geen uitvaartverzekering en kan er ook geen meer afsluiten. ze heeft een wayong uitkering van het UWV en haar moeder is met haar bijstandsuitkering ook niet in de machte geld te lenen of de uitvaart te betalen. nu vroeg ze mij of ik wat wist. ik weet dat UWV een eenmalige uitkering verstrekt naar nabestaanden maar dat is bruto maandsalaris eenmaal netto uitgekeerd zonder aftrek van wettelijke premie's . dat is zo'n 1000 euro. maar ze wil wel graag zelf iets regelen en geen standaard uitvaart van de gemeente.. weet U iets?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik heb hier helaas ook geen oplossing of suggesties voor, anders dan dat familie en vrienden samen een bedrag bij elkaar leggen.

En ook op korte termijn met een uitvaartverzorger overleggen hoe er met beperkte financiƫle middelen toch een waardig en persoonlijk afscheid kan zijn. Er zijn wel mogelijkheden, als je tijd hebt en nu ook neemt om ze te overdenken, te bespreken en af te wegen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE