Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Broer heeft geen uitvaart verzekering


6 april 2011

Vraag nummer: 24625  (oude nummer: 16618)

broer was niet verzekerd woonde samen met vriendin geen samen levens contract zij heeft de crematie geregeld en hulp gevraag bij gemeente voor de crematie.gemeente betaal maar een kwart van de crematie.De rest van 1741.moet broer en zus betalen.voor ons is het onbegrijpelijk dat wij verantwoord worden gesteld.Op welke basis is dit dan tot stand is gekomen

Antwoord:

Geachte heer,

Op welke basis de gemeente dit stelt, weet ik natuurlijk ook niet. Dat moet u in de brief van de gemeente kunnen lezen. En anders moet u dat (schriftelijk) bij de gemeente navragen. (Ik adviseer 'schriftelijk' omdat u misschien bezwaar moet of kunt maken en u dan met vage of halve telefonische verhalen niets kunt).

Wellicht is het zo dat de gemeente u, broer en zus van de overledene, aansprakelijk houdt als erfgenamen. Als uw broer geen testament had, is zijn vriendin geen erfgenaam. Dan zijn de ouders (als zij nog leven) van de overledene dat en diens broers en zussen. U dus.

U kunt echter onder deze last als erfgenaam uit komen, als u afstand doet van de erfenis. Dan rust op u geen verplichting om iets te betalen.

Ik verwijs verder naar vraag 256: 'Wie verantwoordelijk kosten uitvaart?' in de lijst van Meest gestelde vragen. http://www.uitvaart.nl/advies_juridisch_1_256.html

Zie ook de honderden vergelijkbare vragen in de subrubrieken 'Kosten uitvaart'
http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=62
en 'Uitvaart door gemeente'
http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=131
in de hoofdrubriek 'Overige onderwerpen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE