Bijbetaling crematie


2 februari 2016

Vraag nummer: 45091

mijn vader is op 22 oktober overleden en had een natura begrafenisverzekering bij monuta.Maar nu komt notura alsnog met een rekening van bijn 1000 euro.Er zijn ong.30 mensen op de crematie geweesd.Mag dit?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Die rekening mag in elk geval geen verrassing zijn.

Niet elke uitvaartverzekering die als natura-verzekering te boek staat, is 100% natura. Vaak moet er wel wat worden bijbetaald. Maar dat mag geen verrassing zijn. Er moet voorafgaand aan de crematie een complete offerte aan u zijn aangeboden, waar u mee ingestemd moet hebben. Als dat niet gebeurd is, hoeft u de niet geoffreerde extra kosten misschien niet te betalen.

Monuta is gecertificeerd volgens het Keurmerk Uitvaartzorg. Volgens een recent bindend advies van de Ombudsman Uitvaartwezen dienen de bij het Keurmerk Uitvaartzorg aangesloten uitvaartondernemingen zoals Monuta een complete offerte aan te bieden.

Ik weet natuurlijk niet hoe de rekening afwijkt van de offerte. U moet eerst eens zelf kijken wat er afwijkt. Als u er zelf niet helemaal uit komt, kunt u overleggen met Monuta. Als u er met Monuta niet uit komt, kunt u overwegen om een klacht in te dienen bij de Ombudsman uitvaartwezen. Zie http://www.ombudsmanuitvaartwezen.nl

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn