Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Betaling uitvaartverzekering (voorschieten tante voor nichtje die nu niet wil betalen)


24 november 2008

Vraag nummer: 5913  (oude nummer: 11800)

me tante is in maart 2007 overleden,me nichtje was destijds nog 17 jaar,dus mocht niet tekenen voor de uitvaart. me tante was alleenstaand. de begrafenis ondernemer vroeg toen aan me moeder of zei wilde tekenen omdat hij navraag had gedaan over het budget dat te besteden was en zei dat het allemaal klopte. nu wil het geval dat ze de helft maar hebben uitbetaald,het deel van me neefje omdat hij nog geen 18 is nu. het deel van me nichtje word niet uitbetaald omdat ze in oktober datzelfde jaar 18 is geworden en nu zelf de andere helft voor haar eigen opeist.
nu is mijn vraag;kan dit zomaar? zij was op het tijdstip van het overlijden van mijn tante immers 17 jaar en nu de haar eigen helft opeist bij de verzekering draait mijn moeder voor de andere helft op. in maart is mijn tante overleden en in oktober werd zij pas 18 dus eigenlijk had de verzekering toch al lang de uitvaartkosten moeten overmaken naar de begrafenis ondernemer?

ik hoop dat jullie ons verder kunnen informeren.
bij voorbaat dank!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Over het uitkeren door de verzekering kunnen we helaas geen uitspraak doen. Want al die verzekeringen zijn allemaal anders, met andere voorwaarden. Je moet in de polisvoorwaarden en/of in de algemene voorwaarden van de verzekering dit soort dingen wel na kunnen lezen.

Dat de verzekering uitkeert aan uw nichtje, terwijl uw moeder de kosten maakte, dat is misschien wel mogelijk.
Maar... natuurlijk moet uw nichtje dan de kosten van uw moeder vergoeden. Uw moeder is alleen opgetreden als een zaakwaarnemer voor uw nichtje. Uw moeder heeft recht op 100% vergoeding van de kosten door zowel uw neefje als uw nichtje.
De uitkering van de verzekering aan uw nichtje is niet om er feest van te vieren of schoenen voor te kopen.
Als uw nichtje dat zelf niet inziet en ze niet te overtuigen is, dan adviseer ik u om een advocaat in te schakelen. Die zal het uw nichtje dan wel duidelijk maken. Uw moeder moet haar kosten vergoed krijgen! En wel helemaal.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE