Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Betaling nota (door echtgenote, die door schoonfamilie bij begrafenis is geweerd)


19 oktober 2007

Vraag nummer: 5002  (oude nummer: 9803)

door de familie van mijn wettige overleden echtgenoot ben ik geweerd bij de begrafenis. alles is door de familie van mijn man geregeld. moet ik nu de nota betalen? (ik heb nergens opdracht voor gegeven).

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De vraag die bij mij als eerste naar boven komt is, waarom u zich bij de begrafenis hebt laten weren. Als u een normaal huwelijk had en samen woonde (en niet bijvoorbeeld in scheiding lag), verbaast mij dit zeer. Maar dit terzijde.

Wat de kosten van de begrafenis betreft: die moeten worden betaald uit de nalatenschap en dus door de erfgenamen. Als u de echtgenote van de overledene bent, bent u erfgenaam (samen met eventuele kinderen). In eerste instantie moet de opdrachtgever van een begrafenis de kosten van de uitvaartondernemer en de begraafplaats etc. voldoen. Maar de opdrachtgever mag de kosten verhalen op de nalatenschap / erfgenamen (en in dit geval dus op u). Ik snap best dat u daar in deze omstandigheden weinig vreugde aan beleeft, maar als puntje bij paaltje komt, zijn de kosten geheel voor uw rekening.

Mede dat kosten-aspect is een goede reden om het niet zo ver te laten komen dat de schoonfamilie - op uw kosten - bepaalt wat er gebeurt. Maar u hebt het wel zo ver laten komen dat de regeling van de begrafenis u uit handen is genomen. Dat was niet zo verstandig en jammer. Allereerst uit persoonlijke overwegingen, maar ook uit zakelijk oogpunt. Want de rekening is inderdaad voor u.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE