Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ben ik (wonende in Nederland) mede verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart in St.Maarten?


22 januari 2008

Vraag nummer: 5144  (oude nummer: 10151)

Mijn vader ligt stervende op St.Maarten nadat hij ons ruim 20 jaar geleden heeft verlaten op Aruba.
Mijn moeder is inmiddels gescheiden van hem. Mijn moeder,zus en broers wonen op Aruba en ikzelf in Nederland sinds 1992. Ik heb sinds zijn vertrek naar St.Maarten géén contact meer met hem gehad. Ben ik ook aansprakelijk voor de begrafeniskosten van mijn vader? Hij heeft namelijk géén uitvaartverzekering en géén eigen geld. Hoe kan ik verkomen dat ik moet gaan betalen?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik weet niet welke wetgeving St. Maarten op dit vlak heeft, dus ik weet niet of de overheid eventueel kosten op u kan verhalen als zij de begrafenis zou uitvoeren. De Nederlandse wetgeving is er niet van toepassing.

Ik schat wel in dat u als erfgenaam in principe aansprakelijk zou kunnen zijn. Maar ik denk dat het ook mogelijk is om afstand te doen van de erfenis. En dan zou ik niet weten op grond waarvan u kosten zou moeten betalen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus vorig jaar mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat na 5 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Bellen, schrijven, faxen, niets helpt. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

En dan heb ik het nog niet over de verkeerde facturen van KPN. Al maanden lang op een verkeerde naam, naar een oud adres, plotseling is het abonnement eenzijdig verwijzigd, etc. etc. En niemand reageert op klachten daarover.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE