Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ben ik aansprakelijk voor uitvaartkosten vader?


29 april 2008

Vraag nummer: 5388  (oude nummer: 10674)

Mijn ouders zijn zo'n 25 jr geleden gescheiden. Moeder heeft mij en me broer opgevoed enz. 3 jr geleden oveleed ze. Met mijn vader geen kontakt meer. jaren geleden Failliet gegaan enz geld geleend enz. Alcoholist, zwaar suiker .... In hoevere kan ik aansprakelijk gesteld worden als hij overlijd?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als familie of bekenden de uitvaart regelen, bent u als erfgenaam van uw vader aansprakelijk voor de kosten. Daar kunt u onderuit komen door de erfenis te weigeren. Maar dan zijn uw eventuele kinderen in uw plaats erfgenaam en zijn zij aansprakelijk. Kunnen ze ook weigeren. Dan kunnen uw eventuele kleinkinderen erfgenaam en aansprakelijk worden, maar ook zij kunnen weigeren.

Als de gemeente de uitvaart moet regelen omdat niemand anders het doet, kan de gemeente de kosten op u en andere kinderen verhalen. Dat is wettelijk zo geregeld. Daar kunt u niet onderuit komen door erfenis te weigeren.

Zie de zeer vele vergelijkbare vragen in de sub-rubrieken 'Kosten uitvaart' en 'Uitvaart door gemeente' in de rubriek 'Overige onderwerpen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE