Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bemiddelen uitvaart broer met schulden


9 februari 2009

Vraag nummer: 6155  (oude nummer: 12291)

als mijn vrijgezelle broer ,die in de schuldhulpverlening zit en woont in een begeleid wonen projekt/komt te overlijden,mogen wij dan wel zelf de uitvaartonderneming waarschuwen ?? en de papieren en polissen overhandigen aan een uitvaartonderneming?? Moeten wij dan ook tekenen?(hij heeft oude polissen en betaald nog maandelijks een bedrag van 8 euro/is verzekerd voor zo'n 4800 euro).zitten wij dan safe?of komen wij hierbij in de problemen?

Antwoord:

U kunt waarschijnlijk wel een uitvaartonderneming inschakelen en daar kunt u dan mee bespreken of de papieren en polissen een uitvaart dekken. Als u zelf voor de uitvaart tekent, bent u financieel aansprakelijk als er een tekort is. Dus dat moet u goed bespreken. Een verzekering van zo'n 4.800,- euro zou voldoende moeten zijn voor een nette uitvaart zonder veel tierlantijnen.
Maar als u het niet vertrouwt kunt u ook weigeren om de uitvaart te regelen. Dan zal de gemeente het doen en de polissen als dekking innemen. U hebt dan echter geen zeggenschap in de uitvoering van de uitvaart.

Maar ik zou als ik u was de kwestie ook eens bespreken met die instelling voor begeleid wonen. Wij weten ook niet of er dan specifieke regelingen of voorwaarden zijn. Zij zullen dit soort situaties ook wel vaker aan de hand hebben.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE