Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Belachelijk!!


19 november 2004

Vraag nummer: 3490  (oude nummer: 4992)

Goedendag,
Graag geef ik een reactie. Fijn dat we kunnen zien wat het kost om dood te gaan of erna dan. Wat ongelooflijk duur. kan het niet normaal zoals vroeger? Wat maakt de kosten zo belachelijk hoog? ik ben best boos daarover en ben ontzet. het liefst wordt ik gewoon in de achtertuin verbrand in een ritueel, ik hou niet van zo een crematorium en ze hoeven niet naar mij te kijken hoe ik er zogenaamd vredig en opgebaard bij lig. en alsjeblieft ook geen koffie thee en oude cake of broodjes. kan het niet gewoon me kist van de hubo in een bakfiets die mijn man naar het crematoriem rijdt, verder niet zo een dienst met een hoop gezeur maar gewoon kort afscheid verbranden en me as gewoon in de prullenbak? het is maar een lichaam , ik vind het zo sterk overdreven dat ik bijwijze nog liever naar ethiopie ga en daar onbekent sterf dan die hele heisa rondom dood en vooral het geld trekken.

Hoe moeten in vredes naam arme of gewone burgers dit betalen? echt ik heb er geen woorden voor, ik vind het belachelijk.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik merk dat u een romantisch wereldbeeld hebt. Het lijkt vroeger wel beter, maar vroeger was het naar verhouding even duur.

De kosten van een uitvaart worden voor het grootste deel bepaald door het arbeidsloon van de mensen voor en achter de schermen. Er zitten gewoon veel arbeidsuren in en het materieel en gebouwen e.d. moeten ook ergens van worden gekostigd. En het arbeidsloon is hoog. Hebt u wel eens een schilder en behanger ingehuurd? Hebt u nooit knikkende knieƫn als u naar de garage gaat om uw auto op te halen na een grote beurt of APK-keuring? Dan is een uitvaart naar verhouding spotgoedkoop.

Maar u hebt veel zelf in de hand. Uw man mag u niet in de achtertuin verbranden want dat is in strijd met milieuregels. Maar uw man mag best zelf een kist maken en u zelf op de bakfiets naar het crematorium rijden. Als hij thuis koffie zet voor eventuele gasten is dat ook OK. Uw as in de prullebak mag echter weer niet, want dat is een ongeoorloofde concentratie van afvalstoffen. Bovendien niet plezierig voor de huisvuilophaaldienst die bij het ledigen van de afvalbak in het dwarrelend stof staat. Maar zelf ergens uitstrooien mag wel.
En het tijdig naar Ethiopiƫ gaan mag ook.
Kortom, u kunt het zo goedkoop houden als u wilt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE