Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begrafeniskosten moeder 2


14 juli 2011

Vraag nummer: 25334  (oude nummer: 16886)

Dank voor uw antwoord. Mijn broer en ik zijn de enige kinderen van mijn moeder. Hij noch ik willen iets met ons moeder te doen hebben. Ik ga bij de rechtbank ook de nalatenschap verwerpen. Mijn moeder zegt dat zij genoeg geld heeft om begraven te worden. Kan ik dan toch voor kosten aangesproken worden?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, u zult toch voor kosten aangesproken kunnen worden.

U moet praktisch bedenken dat wanneer uw moeder overlijdt, er binnen een dag, maximaal enkele dagen, iets geregeld moet zijn. De gemeente doet dat, als u of uw broer niets doen, zoals ik al eerder schreef.

Ik weet niet hoeveel tijd er met het verwerpen van de nalatenschap gemoeid is, maar dat helpt u zowiezo niet om onder uw wettelijke verplichting om de kosten van de gemeente te vergoeden uit te komen. U bent aansprakelijk voor alle kosten die de gemeente maakt.
Sommige gemeenten verhogen de kosten van een uitvaartondernemer ook met de extra tijd die zij er zelf in moeten stoppen om e.e.a. te regelen.

Vaak is het praktisch en goedkoper om als kinderen zelf toch een eenvoudige begrafenis te regelen. U kunt dat in stilte doen, zodat er geen kosten hoeven te zijn voor rouwkaarten, een opbaring en rouwbezoek, afscheidsdienst e.d. Maar het kost minder tijd en minder geld om dat zelf in een uur met een uitvaartondernemer te doen, dan wanneer u later een hogere rekening van de gemeente krijgt. Daar komt u nooit onderuit.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >