Afwijking kostenbegroting met daadwerkelijke faktuur


15 april 2019

Vraag nummer: 57694

in eerste instantie zou ik rond de 1400,- euro terugkrijgen (ik zou hiervan de koffietafel, kaarten en enveloppen van betalen), deze rekeningen heb ik de uitvaartmaatschappij ook toegestuurd. toen de daadwerkelijke rekening kwam moest ik 300 euro bijbetalen omdat ze de grafrechten voor de duur van 20 jaar hadden vergeten ca. 1400 euro. ik wil deze 300,- euro niet betalen, ik voel mijzelf er niet prettig bij omdat ik alles een beetje luxer heb gedaan omdat ik ervan uitging dat ik 1400 euro terug zou krijgen om deze kosten mee te betalen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Hier valt heel moeilijk iets over te zeggen, omdat het erg afhangt van de onderlinge communicatie.

Als u iemand laat begraven en u de kosten van het graf (nog) niet op de begroting ziet, kunt u ook bedenken dat er nog een kostenpost mist. Maar aan de andere kant is de uitvaartverzorger ook verantwoordelijk voor een compleet kostenplaatje. Ik zou het in deze omstandigheden ook wel redelijk vinden als u geen 300,- hoeft bij te betalen.

Als de betreffende uitvaartonderneming daar niet mee akkoord gaat, kunt u overwegen om de zaak voor te leggen aan de Ombudsman Uitvaartwezen. Mits de uitvaartverzorger aangesloten is een bij een goede brancheorganisatie.
Zie voor de procedure en mogelijkheden de site www.OmbudsmanUitvaartwezen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.