Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Aanvraag graf op verkeerde naam


2 februari 2002

Vraag nummer: 710  (oude nummer: 725)

Dank u wel voor het snel beantwoorden van mijn vraag. Ik heb nog een vraag.
Toen onze vriend overleed en ze de begravenis gingen regelen heeft zijn vriendin voor het graf getekend en daar waren de ouders het niet mee eens maar de emoties liepen zo hoog op dat ze zijn weggelopen.
De begrafenis verzekering wordt op zijn ouders hun rekening gestort omdat zij de enige erfgenamen zijn. Zij gaan het graf dus betalen! Het graf is tot nu toe nog niet betaald! Veranderd dit de situatie?
alvast bedankt
Lilian van Teffelen

Antwoord:

Geachte mevrouw,
Als de vriendin van uw overleden vriend een familiegraf voor hem heeft geregeld en dat graf op haar naam heeft staan, hebben de ouders en zus van die vriend geen mogelijkheid om het graf op hun naam over te laten schrijven, wanneer de vriendin het zo wil houden. De familie kan hooguit de begraafplaats laten weten dat als na 20 jaar (nu over 18 jaar) de rechten op het graf aflopen en de vriendin ze niet verlengt, zij het graf over willen nemen.
De vriendin heeft een auto, die eerst op naam van de overleden vriend stond, op haar naam laten zetten. Tja, zo vreemd is dat niet. De kans is groot dat de auto mede of zelfs geheel van haar geld betaald is. U zegt dat uw vriend 'pas' 2 jaar met die vriendin samen woonde, maar ik vind dat al een hele tijd. Er zijn veel huwelijken die het niet zo lang uithouden.
Het is erg jammer dat uw vriend geen testament heeft gemaakt en geen samenlevingscontract e.d. had. Ik weet wel, als je 24 of 25 bent, is dat niet het eerste waar je aan denkt. Maar nu blijken de problemen, want ik begrijp uit uw verhaal dat het tussen de familie en de vriendin bepaald niet botert. En dan blijken nu de problemen.Ik kan de - jonge en oudere - lezers alleen maar op het hard drukken om dit soort dingen wel te regelen als een samenlevingsrelatie een langduriger karakter krijgt

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE