Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zoektocht begraafplaats levenloos geboren baby 1967 (2)


10 oktober 2019

Vraag nummer: 58816

Geachte heer van Putten,
Hartelijk dank voor uw reactie. In uw antwoord stelde u mij de vraag of ik zou willen dat reacties op mijn vraag, aan mij doorgestuurd zouden worden.
Dat wil ik graag. U kunt ook mijn contactgegevens doorgeven.

Mijn kindje was voldragen. Er is aangifte gedaan door een 'aanspreker' ws van een begrafenisondernemer. Er is mij nooit iets gevraagd over aangifte of afstand doen. Ik ben nog op zoek naar een 'Verlof tot Begraven'. Wellicht is daarop meer informatie te vinden van een evt. begraafplaats.

Met vriendelijke groet,
X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als uw kind voldragen was en er aangifte van overlijden is gedaan, zal het kind waarschijnlijk ook begraven zijn. In de jaren '60 was crematie nog uitzonderlijk en waren er ook extra procedurele eisen.

Op een 'Verlof tot begraven' stond en staat nooit op welke begraafplaats begraven gaat worden. Dat is lang niet altijd bekend als de aangifte van overlijden wordt gedaan en het verlof gevraagd wordt. Soms is het testament van de overledene nog niet geopend en is onbekend waar hij of zij begraven wil worden.
Men kan dat verlof voor elke begraafplaats in Nederland en zelfs voor begraafplaatsen in Belgiƫ en Luxemburg gebruiken. Er staat op het verlof alleen dat een overledene begraven mag worden.

Als aangifte van overlijden is gedaan door een uitvaartondernemer, die de uitvaart ook verzorgd heeft, moet er een rekening van die uitvaartondernemer geweest zijn. Misschien is er nog iets te vinden in de archieven van de uitvaartverzorger. Ik heb wel eens gehoord dat daar soms verrassend veel informatie te vinden is.

Helaas valt niet uit te sluiten dat een begraafplaats de begraving niet correct heeft geadministreerd en geadministreerd. Er zijn wel eens medewerkers die als ze bepaalde informatie niet direct in de computer kunnen vinden, zeggen dat ze die informatie niet hebben. Men realiseert zich niet altijd dat er ook een tijdperk bestond waarin er geen computers waren en mensen informatie met een typemachine en zelfs met de hand en met behulp van inkt opschreven. Er bestaan dan nog boeken, schriften en kaartenbakken met informatie; die behoort men ook te raadplegen. Dat wordt soms wel eens vergeten. Maar men heeft de wettelijke plicht om ook op stoffige zolders naar dit soort informatie te gaan zoeken.

Mocht iemand zich melden, dan zal ik uw e-mailadres aan die persoon doorgeven.

Ik zet deze vervolgvraag in de subrubriek 'Kinderen / baby' om de kans te vergroten dat mensen uw vraag vinden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE