Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wie is verantwoordelijk voor regelen uitvaart?

2 februari 2002

Vraag nummer: 774 (oude nummer: 976)

Wie is er verantwoordelijk voor alle regeling als de wettelijke kinderen al heel lang geen contact meer hebben gehad met ouder en dit ook niet meer willen?
Kunnen kinderen zich onttrekken aan hun verplichting?
Kan een ander, geen familie lid, de zaken regelen?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,
Als de wettelijke kinderen al heel lang geen contact meer hebben gehad met hun ouder(s) en dit ook niet meer willen, is er geen verplichting dat zij bevoorbeeld na het overlijden van die ouder(s) de begrafenis of crematie regelen. Dat kunnen ook anderen, goede vrienden of buren of verre familie van die ouders doen.
Echter, de kindereb kunnen zich uiteindelijk niet onttrekken aan de verplichting om voor de kosten op te komen. Of ze de uitvaart regelen of niet, zij zijn uiteindelijk verplicht om de kosten te betalen als de nalatenschap van de ouders onvoldoende is. Zie daarover ook een paar andere vragen in deze rubriek. U kunt zoeken met de zoekmachine, links in de kolom. Zoekwoorden kunnen zijn 'verzekeren', 'Burgerlijk Wetboek', 'niet betalen kinderen', etc.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder