Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat blijft over van babylijkjes na 50 jaar


16 maart 2018

Vraag nummer: 54240

Weet iemand of er nog iets overblijft van een babylijkje nadat het 50 jaar geleden is begraven? Ruimen van twee babygrafjes is €1500,00. Maar als er na 50 jaar niets meer van over is wat valt er dan nog te ruimen? Cq op een andere plek te begraven?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Waarschijnlijk is er na 50 jaar van een overleden baby in een grafje niets of bijna niets meer over, behalve een verkleuring in de aarde.
Maar met zekerheid is zoiets niet te zeggen. Het kan op elke begraafplaats verschillend zijn. Soms kan het ook op dezelfde begraafplaats op het ene deel van het terrein verschillen met het andere deel. Als er een andere grondsoort en vochtigheid van de grond is of wanneer de diepte van begraven verschilt.

Ik zou als ik u was het advies van de beheerder van de betreffende begraafplaats volgen. Die kan het het beste inschatten. Dat is de enige persoon met ervaring met opgravingen en ruimingen op die begraafplaats.

Als men absolute zekerheid wil hebben, is dat alleen te krijgen door te graven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: over opgraven en herbegraven of cremeren:


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE