Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat als je wees wordt?


2 februari 2002

Vraag nummer: 758  (oude nummer: 914)

Fri Jun 23 22:37:06 2000

Misschien een vreemde vraag,maar ik wil toch weten hoe of wat.
Mijn partner heeft 1 broertje, deze is getrouwd met een dame uit een heel groot gezin en samen hebben ze 1 kind.
Stel dat er onverhoopt iets met mijn zwager en schoonzus gebeurt en ze overlijden,wordt het dan touwtrekken om ons nichtje met de schoonfamilie als zij niets op papier hebben? En als ze iets op papier zetten moet dit dan bij de notaris gebeuren of is dit niet noodzakelijk?
Met vriendelijke groet,
M

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,
Het fijne weet ik er niet van, wat er gebeurt met een minderjarig kind als ouders overlijden.Ik denk dat de familie inderdaad moet bepalen wat er gebeurt, maar wel met toestemming van de rechter. Als er grote onenigheid tussen de diverse families zou bestaan, zou dat aan de rechter voorgelegd kunnen worden. Want waarom wil de een dit en waarom de ander dat. Er komt toch altijd een rechter aan te pas om de voogdij van het kind te regelen. Als het kind niet al te klein is, zal de rechter ook de mening van het kind vragen en laten meewegen, zo weet ik van een voormalige familierechter uit mijn zeer directe omgeving.
Het is altijd verstandig om iets op papier te zetten voor dit soort eventualiteiten. Je hoopt en denkt dat het nooit gebeurt, maar het gebeurt maar al te vaak. Het beste is om in een testament (en dus bij de notaris) vast te leggen wat er met de voogdij van het kind zou moeten gebeuren en wie het kind eventueel opvangt of in huis neemt (dat kunnen nog twee verschillende dingen zijn).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE