Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Waar mag onze doodgeboren kind begraven worden? (in tuin huurhuis)


6 november 2003

Vraag nummer: 2623  (oude nummer: 3337)

Ik en mijn vrouw zou graag onze doodgeboren kind in onze tuin willen begraven, maar omdat het een huurhuis is, weten wij niet hoe dit voor elkaar te krijgen. Is er iemand die ons kan helpen, of doorsturen ?
Hoi, Magnus

Antwoord:

Geachte heer,

Als het doodgeboren kind jonger is dan 24 weken na de verwekking, maar het zonder wettelijke formaliteiten in een tuin begraven worden.
Het hoeft geen tuin van een huis in eigendom te zijn. Het mag ook een tuin van een huurhuis zijn. Maar de eigenaar van het huis moet op grond van het burgerlijk recht natuurlijk wel hiermee instemmen, of althans geen verbodsbepalingen in de huurovereenkomst hebben opgenomen die hier redelijkerwijs overeenkomstig op van toepassing zijn. Ook geldt dat wanneer u het huurhuis ooit verlaat, u de stoffelijke resten weer moet opgraven en verplaatsen. Net als dat men het interieur van een huis weer in de oorspronkelijke staat moet opleveren bij vertrek, geldt dat ook voor het exterieur.

En u kunt het zelf doen.

Overigens zou ik een dergelijke actie niemand snel aanbevelen, omdat de directe en permanente aanwezigheid van het kindergrafje een grote emotionele belasting kan zijn.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >