Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verzekering ongeboren kind

14 september 2011

Vraag nummer: 26024

geachte heer van der putten,

Ik heb een vraag over een ongeboren kind. Ik begrijp dat wanneer een ongeboren kind 24 weken of ouder is dat deze dan automatisch is verzekerd. Stel dat een kind voor deze tijd overlijd is hier dan ook een verzekering voor?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Met vriendelijke groet,

Kim de Wit

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Waar haalt u vandaan dat wanneer een ongeboren kind 24 weken of ouder is, het dan automatisch verzekerd is (voor uitvaartkosten)? Ik zou niet weten hoe en waarom. Dat lijkt mij afhangen van de vraag of de ouders een verzekering hebben en welke dekking die verzekering heeft.

Wat betreft het verzekerd zijn van menselijke vruchten die jonger zijn dan 24 weken, geldt hetzelfde. Sommige verzekeringen (van ouders) zullen het misschien wel dekken en andere niet.

Maar u kunt uw vraag ook eens voorleggen aan onze specialist voor vragen over verzekeringen, J. Zwaanswijk.
http://www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/advies-over-verzekeringen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder