Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Rechten bij overleden kind


11 november 2008

Vraag nummer: 5856  (oude nummer: 11670)

ik heb een 7 jaar durende relatie gehad waaruit een dochtertje is voortgekomen..we zijn niet getrouwt geweest en alleen ik heb de voogdij..mocht zij komen te overlijden..heb ik dan alle zeggenschap over het hoe en het wat van de begravenis of crematie?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Nee, als uw dochtertje komt te overlijden hebt u niet automatisch de zeggenschap over het hoe en wat van de begrafenis of crematie.
Voogdij en dergelijke geeft geen rechten bij overlijden.

Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd? Zie:


Het is wettelijk zo geregeld dat wie begint met het organiseren van de begrafenis en de uitvaartondernemer opdracht geeft om aangifte van overlijden te doen en een verlof tot begraven of cremeren aan te vragen, dan ook zeggenschap heeft over het vervolg.
Ik neem aan dat uw dochtertje bij u woont en dat u er dus het eerst bij bent in het geval haar iets overkomt. Laten we hopen dat het nooit zal gebeuren. Maar niets is zeker in het leven.
In dat geval kunt u dus zelf een uitvaartondernemer inschakelen en zelf de uitvaart organiseren. Dan hebt u alles in eigen hand.
Maar als u het regelen bijvoorbeeld over laat aan uw ex-partner, dan kan hij alles zo doen dat hij later de zeggenschap krijgt over het grafje of de asbus. Ook zonder dat u het meteen in de gaten hebt.
U moet dus meteen alles in eigen hand houden.

Zie voor de vraag of men een uitvaartondernemer moet inschakelen:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >