Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Protocol doodgeboren baby

8 maart 2004

Vraag nummer: 2950 (oude nummer: 4092)

Wij zijn 3 leerlingen van het ROC Utrecht en zijn bezig met een verslag over doodgeboren baby's. Onze opdracht is om uit te zoeken of er een protocol bestaat rondom de begrafenis of crematie van een doodgeboren kindje. En of er verschillen zijn met de begrafenis of crematie bij een doodgeboren kindje en een kindje die later pas is overleden. Verder willen wij ook graag wat meer weten over de verzorging van een doodgeboren kindje, hoe je daarmee ommoet gaan.

alvast bedankt,
Baukje Paape, Angelique Dubbers, Marianna de Boer

Antwoord:

Geachte dames,

De antwoorden op al uw vragen zijn al meerdere malen in deze adviesrubriek behandeld.
Kijk o.a. in de sub-rubrieken Kinderen, Opbaring, Vervoer overledene en Diversen.

Let er ook op of de doodgeborene ouder of jonger is dan 24 weken, want dat maakt een groot verschil. Een jongere vrucht dan 24 weken hoeft niet volgens de wet te worden begraven of gecremeerd. Dat staat ook in tientallen vragen, net als wat er dan de gevolgen van zijn (bijvoorbeeld dat je zo'n kindje thuis in de tuin mag begraven (dat zal ik niemand aanraden, maar dat is een ander aspect)).

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder