Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ouders niet getrouwd, apart verzekerd, kindje gestorven


4 februari 2004

Vraag nummer: 2852  (oude nummer: 3940)

Beide ouders die niet getrouwd zijn, vader heeft kind wel erkend, zijn apart bij verschillende verzekeringen verzekerd. Kindje sterft binnen half jaar. Mag men dan wel aanspraak maken op beide verzekeringen om de kosten te kunnen dekken? Moet men dan de verzekeringen daarvan op de hoogte stellen? Een niet bij de verzekeringen aangesloten uitvaartondernemer verzorgt de uitvaart.

Antwoord:

Geachte heer,

Daar kan ik geen zinnig woord over zeggen, want het hangt helemaal van de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeringen af. Er zijn vele tientallen, misschien wel honderden, verschillende uitvaartverzekeringen in alle soorten en maten. Bij de een kan het wel verzekerd zijn en bij de ander niet. Lees de voorwaarden na, is het enige dat ik kan zeggen.

Dat geldt ook voor het inschakelen van een uitvaartverzorger die niet van of via de verzekering komt. Bij het ene type verzekering zoals een sommen- of kapitaalverzekering is dat geen probleem, maar een andere verzekering zal dan wellicht helemaal niets vergoeden.
Ook het doen van een beroep op 2 verzekeringen kan soms een probleem zijn.
Lees de voorwaarden na, bel ze op, vraag het na, etc.

Maar… lees en informeer áltijd éérst naar polisvoorwaarden, vóórdat een andere uitvaartverzorger in de arm wordt genomen. Bij de meeste natura-verzekeringen verspeelt men vaak een deel van de rechten, tenzij vooraf andere afspraken zijn gemaakt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE