Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ongeboren kind te verzekeren?

20 juli 2009

Vraag nummer: 6728 (oude nummer: 13467)

Beste heer Van Putten,

Ik zit met een probleem. Ik ben momenteel 22 weken zwanger en er is mogelijk iets mis met mijn kind. Dit wordt nog verder onderzocht.
Maar ik ben hierdoor wel eens even goed mijn uitvaartverzekering gaan bekijken die mijn moeder voor mij heeft afgesloten toen ik een baby was.

Blijkt dat kinderen niet zijn meeverzekerd en ook niet de mogelijkheid bestaat om deze mee te verzekeren op mijn polis. Dus te laten bijschrijven.
Ik heb namelijk een polis met winstdeling bij Nationaal Spaarfonds en mijn moeder heeft toen de polis op een bedrag afgesloten (10.000,- gulden) en dat zou dan zoveel jaar premie betalen zijn en dan ben je klaar met premie betalen maar staat het bedrag wel voor je beschikbaar. Mijn premiebetaling loopt 2013 af. Dan heb ik dus 4583,- ongeveer staan ter beschikking. Maar alleen voor mezelf.

Nu gaf nationaal spaarfonds aan dat geen enkele maatschappij een ongeboren kind zal verzekeren voor uitvaart.

Klopt dit? Is er geen enkele mogelijkheid om mijn kind verzekerd te krijgen zodat als er toch wat mis is, of wat gebeurd ik de uitvaartkosten vergoed krijg?

Zullen maatschappijen een nieuwe polis op mijn naam accepteren en dan automatisch direct erbij mijn ongeboren kind erbij accepteren? Dus dat ik voor mezelf een extra polis afsluit en op die manier dan mijn ongeboren kind verzekerd heb?

Helaas kom ik er nu te laat achter dat dit een zeer belangrijk aspect is wat je moet hebben geregeld voordat je uberhaupt zwanger bent.

Ik hoop op een spoedig antwoord. Alvast bedankt!

Vr.gr.,
XX

Antwoord:

Ik adviseer u uw vraag niet in de Juridische adviesrubriek te stellen, maar in de rubriek Financieel advies. De adviseur, de heer Zwaanshoek, is een expert op het vlak van (uitvaart)verzekeringen.
http://www.uitvaart.nl/page_1919.html

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder