Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ongeboren kind te verzekeren?


20 juli 2009

Vraag nummer: 6728  (oude nummer: 13467)

Beste heer Van Putten,

Ik zit met een probleem. Ik ben momenteel 22 weken zwanger en er is mogelijk iets mis met mijn kind. Dit wordt nog verder onderzocht.
Maar ik ben hierdoor wel eens even goed mijn uitvaartverzekering gaan bekijken die mijn moeder voor mij heeft afgesloten toen ik een baby was.

Blijkt dat kinderen niet zijn meeverzekerd en ook niet de mogelijkheid bestaat om deze mee te verzekeren op mijn polis. Dus te laten bijschrijven.
Ik heb namelijk een polis met winstdeling bij Nationaal Spaarfonds en mijn moeder heeft toen de polis op een bedrag afgesloten (10.000,- gulden) en dat zou dan zoveel jaar premie betalen zijn en dan ben je klaar met premie betalen maar staat het bedrag wel voor je beschikbaar. Mijn premiebetaling loopt 2013 af. Dan heb ik dus 4583,- ongeveer staan ter beschikking. Maar alleen voor mezelf.

Nu gaf nationaal spaarfonds aan dat geen enkele maatschappij een ongeboren kind zal verzekeren voor uitvaart.

Klopt dit? Is er geen enkele mogelijkheid om mijn kind verzekerd te krijgen zodat als er toch wat mis is, of wat gebeurd ik de uitvaartkosten vergoed krijg?

Zullen maatschappijen een nieuwe polis op mijn naam accepteren en dan automatisch direct erbij mijn ongeboren kind erbij accepteren? Dus dat ik voor mezelf een extra polis afsluit en op die manier dan mijn ongeboren kind verzekerd heb?

Helaas kom ik er nu te laat achter dat dit een zeer belangrijk aspect is wat je moet hebben geregeld voordat je uberhaupt zwanger bent.

Ik hoop op een spoedig antwoord. Alvast bedankt!

Vr.gr.,
XX

Antwoord:

Ik adviseer u uw vraag niet in de Juridische adviesrubriek te stellen, maar in de rubriek Financieel advies. De adviseur, de heer Zwaanshoek, is een expert op het vlak van (uitvaart)verzekeringen.
http://www.uitvaart.nl/page_1919.html

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE