Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Levenloos geboren in Duitsland, begraven in Nederland. Welke regelgeving geldt?


24 januari 2007

Vraag nummer: 4601  (oude nummer: 8737)

Deze week wordt er bij ons een kindje begraven die is overleden na 30 weken zwangerschap in Duitsland. Is de regelgeving in Duitsland m.b.t. levenloosgeboren kinderen gelijk als bij ons?
En als deze verschilt van onze regelgeving, valt dit overlijden en begraven dan onder de Duitse of de Nederlandse wetgeving.

Antwoord:

Geachte heer,

De regelgeving in Duitsland verschilt van Land tot Land. In Noordrijn-Westfalen kan het anders zijn dan in Nedsersaksen of Beieren. Wat de regelgeving is voor levenloos geboren kinderen, weet ik niet.
Maar het is niet zo relevant voor u. Want als zo'n kindje van 30 weken in Nederland begraven wordt, geldt de Nederlandse wetgeving inzake begraven. Men moet dus met een verlof tot begraven komen. En daarvoor zal men een soort verlof in Duitsland moeten hebben, waarschijnlijk van de Ortsbeh├Ârde. Maar dit alles is ook uw zorg niet. Men heeft verlof tot begraven nodig en de collega's van Burgerzaken kunnen tegen de familie of uitvaartverzorger zeggen aan de hand van welk Duits document ze dat kunnen verschaffen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >