Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten foetus cremeren of begraven


10 juni 2009

Vraag nummer: 6617  (oude nummer: 13198)

wat zijn de kosten om een foetus te cremeren of begraven? 20 weken draagtijd

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De kosten verschillen per crematorium en per begraafplaats.

Voor een crematorium maakt het geen verschil of een foetus van 20 weken dan wel een man of vrouw van 80 jaar oud wordt gecremeerd. Ik ken geen crematoria met verschillende tarieven voor volwassenen en kinderen. Het gemiddeld tarief voor een crematie zal ongeveer op euro 850,- liggen, schat ik in. Maar wellicht zijn er crematoria die lagere tarieven hanteren.
U kunt zelf crematoria in uw omgeving benaderen en het vragen. Of via deze site crematoria zoeken en de vraag mailen. Adresgegevens vindt u via de Adressengids (button links op uw scherm) en dan de categorie Crematoria aanklikken.

Veel begraafplaatsen kennen aparte, lagere, tarieven voor kindergraven en het begraven van kinderen of baby's. Maar de kosten lopen per begraafplaats erg uiteen, van tussen de 200,- tot 2.000,- zeg maar.
Het is een kwestie van zelf begraafplaatsen in uw omgeving benaderen en vragen welke tarieven zij hanteren. Via de Adressengids vindt u ook een aantal begraafplaatsen (helaas niet zo veel; veel gemeenten en kerkgenootschappen met een begraafplaats geven weinig prioriteit aan het goed vindbaar zijn via internet).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE