Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten foetus cremeren of begraven

10 juni 2009

Vraag nummer: 6617 (oude nummer: 13198)

wat zijn de kosten om een foetus te cremeren of begraven? 20 weken draagtijd

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De kosten verschillen per crematorium en per begraafplaats.

Voor een crematorium maakt het geen verschil of een foetus van 20 weken dan wel een man of vrouw van 80 jaar oud wordt gecremeerd. Ik ken geen crematoria met verschillende tarieven voor volwassenen en kinderen. Het gemiddeld tarief voor een crematie zal ongeveer op euro 850,- liggen, schat ik in. Maar wellicht zijn er crematoria die lagere tarieven hanteren.
U kunt zelf crematoria in uw omgeving benaderen en het vragen. Of via deze site crematoria zoeken en de vraag mailen. Adresgegevens vindt u via de Adressengids (button links op uw scherm) en dan de categorie Crematoria aanklikken.

Veel begraafplaatsen kennen aparte, lagere, tarieven voor kindergraven en het begraven van kinderen of baby's. Maar de kosten lopen per begraafplaats erg uiteen, van tussen de 200,- tot 2.000,- zeg maar.
Het is een kwestie van zelf begraafplaatsen in uw omgeving benaderen en vragen welke tarieven zij hanteren. Via de Adressengids vindt u ook een aantal begraafplaatsen (helaas niet zo veel; veel gemeenten en kerkgenootschappen met een begraafplaats geven weinig prioriteit aan het goed vindbaar zijn via internet).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder