Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kindergraven

31 augustus 2002

Vraag nummer: 968 (oude nummer: 1298)

Tue Mar 20 22:58:39 2001

Is een algemene begraafplaats verplicht om een apart gedeelte te reseveren om kinderen te begraven?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,
Een algemene begraafplaats (en een kerkelijke of andere particuliere begraafplaats) is niet verplicht om een gedeelte van de begraafplaats uitsluitend voor het begraven van kinderen te gebruiken.Zeker hebben ouders altijd de mogelijkheid om te kiezen tussen een eigen graf, een algemeen graf (en een kindergraf). Er kan nooit een verplichting zijn om een kind in een kindergraf te begraven.Wel kan men, als men kiest voor een ander graf dan een kindergraf, natuurlijk geen aanspraak maken op dezelfde rechten die men soms aan een kindergraf geeft: dat het goedkoper is dan een ander graf en dat een kind er alleen in ligt (in een gewoon algemeen graf ligt men in de regel met meerdere personen, vreemden van elkaar. In een eigen graf bepaalt de familie zelf of en zo ja wie er later nog in bijbegraven wordt).Maar men is altijd vrij in de keuze van een graf. Men kan er alleen niet voor kiezen om een volwassene in een goedkoop kindergraf te begraven; wel om een kind in een meestal wat duurder niet-kindergraf te begraven.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder